Υλικά:

  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1/3 κούπας ByRaki flavor τσικουδιά ή ByRaki flavor Μπανάνα
  • ¾ κούπας καρύδια (ή εναλλακτικά τριμμένη σοκολάτα)
  • 2 κούπες  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κούπα βούτυρο
  • 1  κούπα  σκούρα ζάχαρη
  • 2 σωληνάκια βανίλια σκόνη ή μισό κουταλάκι υγρή
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού (βαλέντσια αυτή την εποχή)
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • Αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τις σταφίδες στη ρακή για μια ώρα τουλάχιστον. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια , το ξύσμα. Σταματάμε το μίξερ.

Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια 2-3 εκατοστά, τις περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και τις προσθέτουμε κι αυτές, ανακατεύοντας τώρα με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας.

Βάζουμε τις σταφίδες με την τσικουδιά ή το ByRaki flavor Μπανάνα, τη σοκολάτα και το αλεύρι και ομογενοποιούμε το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 26 νούμερο, βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο στους 170ο C φούρνο, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού που θα βυθίσουμε σ’ αυτό.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη.

ΠΗΓΗ: www.cretangastronomy.gr