Υλικά:
- 1 κούπα σταφίδες
- 1/3 κούπας ByRaki flavor τσικουδιά ή ByRaki flavor Μπανάνα
- ¾ κούπας καρύδια (ή εναλλακτικά τριμμένη σοκολάτα)
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κούπα βούτυρο
- 1 κούπα σκούρα ζάχαρη
- 2 σωληνάκια βανίλια σκόνη ή μισό κουταλάκι υγρή
- 2 αυγά
- Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού (βαλέντσια αυτή την εποχή)
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 4 ώριμες μπανάνες
- Αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στη ρακή για μια ώρα τουλάχιστον. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια , το ξύσμα. Σταματάμε το μίξερ.
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια 2-3 εκατοστά, τις περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και τις προσθέτουμε κι αυτές, ανακατεύοντας τώρα με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας.
Βάζουμε τις σταφίδες με την τσικουδιά ή το ByRaki flavor Μπανάνα, τη σοκολάτα και το αλεύρι και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 26 νούμερο, βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο στους 170ο C φούρνο, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού που θα βυθίσουμε σ’ αυτό.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη.
ΠΗΓΗ: www.cretangastronomy.gr