Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Festival Heraklion Gastronomy 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Heraklion Gastronomy 2018 στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το ByRaki flavor αισθάνεται την ανάγκη να δώσει συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την διοργάνωση του Festival. Η συνεργασία των Τοπικών Φορέων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τα προϊόντα, τους πολίτες και τους παραγωγούς του τόπου μας.

Η δυνατή αυτή συνεργασία έφερε ως αποτέλεσμα να απολαύσουν πάνω από 6500 επισκέπτες του Festival γεύσεις από την Κρητική και κατ’ επέκταση από την Ελληνική ύπαιθρο. Ανάμεσα στους επισκέπτες που φιλοξένησε το φεστιβάλ ήταν πολίτες της πόλης του Ηρακλείου, τουρίστες που έμεναν στην πόλη και στις γύρο περιοχές, καθώς και αρκετοί ταξιδιώτες από τα κρουαζιερόπλοια που βρίσκονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Μέσα από τους παραγωγούς μεταφέρθηκαν στους επισκέπτες οι παραδοσιακές γεύσεις και τεχνικές καθώς η εξέλιξη τους στο σήμερα. Μερικές από τις πιστοποιήσεις που υπήρχαν στον χώρο του Festival, από την πλευρά των παραγωγών, ήταν από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για την μοναδικότητα κάποιων προϊόντων, Greek Mark για την γνησιότητά τους ως Ελληνικά προϊόντα, Cretan Hands ως γνήσια Κρητικά χειροποίητα και άλλες.

Οι παραγωγοί που συμμετείχαν ήταν:
1. ByRaki flavor 2. Melissa Vasilissa 3. Γαλένι 4. Boukaraki 5. Solo Beer 6. Marnelos Ceramics 7. Σταματογιώργης 8. ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΑΚΗ 9. WINES OF CRETE 10. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ 11. ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ 12. ΜΑΓΓΙΡΙ 13. ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ 14. KNOSSOS HERBS 15. ΚΑΡΓΑΚΗΣ

Μάγειρες από όλη την Ελλάδα καθώς και εκθέτες μοιράστηκαν τις συνταγές τους με του επισκέπτες, που είχαν και την δυνατότητα να τις γευτούν. Καταξιωμένοι στον χώρο τους μάγειρες όπως ο Δημήτρης Τσανανάς από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Δαμιανάκης η ομάδα του Dore restaurant, η ομάδα του Κρητικού Φούρνου, η λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και άλλοι.

Στο Festival δεν έλειψε η μουσική καθώς ονόματα όπως η Γεωργία Νταγάκη, ο Νίκος και Αντώνης Ξυλούρης, το μουσικό σχήμα Εράν και η ομάδα του λαογραφικού ομίλου Χνάρης πλαισίωναν την εκδήλωση.

Για την Εβδομάδα Γαστρονομίας δραστηριοποιήθηκαν οι:
Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης Πρακτόρων, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης. We do local!!!

ByRaki flavor team

Φωτογραφία: Στριλιγκάς Μανώλης

Share this Post