Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα την Τσικουδιά

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά με τίτλο

«Τσικουδιά … το Νέκταρ της Κρητικής γης»

Στην Ημερίδα συζητήθηκαν θέματα γύρω από την τη Τσικουδιά, από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail …

 

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος του Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου Φιλιππής Απόλλωνα,
ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ηρακλείου Gian Andrea Paolo Garancini και
ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Τερζάκης Γιώργος.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και η εθελοντική ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ που μας μίλησαν για την δράση τους.

Οι ομιλητές μίλησαν για την τσικουδιά και ανέλυσαν ο κάθε ένας από την δική του πλευρά τι δυνατότητες υπάρχουν.

Ο Μηνάς Ψαράκης μίλησε για την βάση της τσικουδιάς, τα σταφύλια και οι ποικιλίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Ψαράκης Μηνάς Σύμβουλος Οίνου

Ο Γιώργος Νικηφόρος μίλησε για την απόσταξη, την νομοθεσία αυτής, καθώς και για τα υδήποτα και την παλαίωση της τσικουδιάς.

Ο Γιώργος Χρονακης μίλησε στην Ημερίδα για την τσικουδιά και για τα συνοδευτικά πιάτα με γεύσεις και ιδέες απο την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Χρονάκης Γιώργος Chef

Ο Γιώργος Δαμιανάκης μίλησε στην Ημερίδα για την τσικουδιά ως υλικό παρασκευής φαγητών.

Δαμιανάκης Γιώργος Chef

Ο Μάνος Χατζηδάκης μίλησε για την τσικουδιά και την σχέση της με την ζαχαροπλαστική και τα γλυκά.

Χατζηδάκης Μανόλης Pastry Chef

Ο Μανος Διαλυνάς μίλησε για την τσικουδιά και τα ηδύποτα και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στα cocktail.

Διαλυνάς Μανόλης Bartender

Στο διάλυμα οι ακροατές είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους ομιλητές, να δοκιμάσει ηδύποτα και γεύσεις από τις εταιρείες ByRaki flavor, Γαλένι και Melicreta Leontarakis.

video:

 

Share this Post