Το ByRaki flavor Ταξίδεψε στο Νεπαλ

Το ByRaki flavor ταξίδεψε στο Νεπάλ στις αποσκευές ενός εθελοντή από το σωματείο ΑΤΑΧΤΟΙ. Ο Σαράντης Σημάκης είναι εθελοντής και ιδρυτής του σωματείου ΑΤΑΧΤΟΙ. Οι ΑΤΑΧΤΟΙ εθελοντές είναι κατά κύριο λόγο νέοι ηλικιακά πολίτες και έχουν σαν σκοπό να βοηθήσουν την κοινωνία με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν.  

Μαζί με τον Σαράντη ταξίδεψαν και άλλοι εθελοντές από την Ελλάδα και από άλλες χώρες, στο Νεπάλ, στο χωριό Τακουρέ. Το χωριό Τακουρέ είχε καταστραφεί στον σεισμό των 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  που έγινε το 2015. Οι εθελοντές προσφέρθηκαν να εργαστούν στην ανοικοδόμηση των σπιτιών και του σχολείου, καθώς βοήθησαν και με την εργασία τους στα θερμοκήπια.

Όταν βλέπεις ότι μια προσπάθεια ολοκληρώνεται…χαίρεσαι που έβαλες και εσύ ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια τους !!! Σαράντης Σημάκης

Ιδιαίτερες στιγμές έζησαν οι εθελοντές όταν επισκέφτηκαν το ορφανοτροφείο του χωριού που τα παιδιά τους αγκάλιασαν.

 

Οι συνθήκες ζωής στο χωριό Τακουρέ του Νεπάλ είναι πολύ δύσκολες καθώς δεν έχει ρεύμα και σύστημα ύδρευσης. Οι εθελοντές διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο, σε σκηνές.

 

Ευχαριστούμε τον Σαράντη Σημάκη που μας ταξίδεψε με αυτό τον τρόπο στο Νεπάλ, θα βρισκόμαστε στο πλάι το δικό του και του Εθελοντικού Σωματείου ΑΤΑΧΤΟΙ όποτε αυτοί το επιθυμούν.

ΒΙΝΤΕΟ:

ByRaki flavor team

Share this Post