Quo vadis ByRaki flavor?

Η επιχείρηση ByRaki flavor δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2015 με όλες τις νόμιμες διαδικασίες από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες. Από το 2008 με έρευνα και μελέτη στο Κρητικό Απόσταγμα, δημιούργησε συνταγές τόσο για την τσικουδιά, όσο και για τα ηδύποτα. Το Μάρτιο του 2015 παρουσιάστηκαν στο καταναλωτικό κοινό τα προϊόντα Τσικουδιά (38% vol alc), Ρακομελο (20% vol alc), καθώς και άλλες 12 γεύσεις σε μορφή ηδύποτων (17% & 16% vol alc). Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν γεύσεις με πρώτες ύλες από την Ελληνική ύπαιθρο, όπως πορτοκάλι, μαστίχα, ρόδι και άλλες.

Η Τσικουδιά αλλιώς …

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα
Το ByRaki flavor έχοντας αναγνωρίσει ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη την κοινωνία και η κοινωνία τις επιχειρήσεις, δεσμεύτηκε οικειοθελώς, από τα πρώτα του βήματα, να ενσωματώσει την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στις πρακτικές του. Το ζήτημα ήταν και είναι ηθικό απέναντι στην κοινωνία που δραστηριοποιείται. Το ByRaki flavor προσπαθεί εν μέσω κρίσης να σταθεί επάξια σε αυτό τον ορισμό, με οποιοδήποτε τρόπο, και επιδιώκει την κάλυψη όλων των ευθυνών του.

Barcode
Το barcode, από την εταιρεία GS1 barcode, άρχισε να εμφανίζεται στις ετικέτες των προϊόντων, με τα 3 πρώτα νούμερα 521, που αντιστοιχούν σε αλκοολούχα προϊόντα της Ελλάδος. Σκοπός ήταν, τα συστήματα barcode να βελτίωσουν τα logistics της επιχείρησης και των συνεργατών της.

Συνεργασίες με Τοπικούς Φορείς
Οι συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς δεν άργησαν να έρθουν, καθώς η επιχείρηση στάθηκε στο πλάι του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, του Αερολιμένα Ηρακλείου και της Περιφέρεια Κρήτης στο τομέα του τουρισμού, προσφέροντας τα προϊόντα της στους επισκέπτες της Ελλάδας.

Κοινωνική Ευθύνη
Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, η επιχείρηση συνεργάζεται με το Εθελοντικό Σωματείο ATAXTOI, το Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας ) και το Startup Europe Week Greece, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, το 50:50 project και το “The Tipping Point” . Έχοντας ως σκοπό να διαδώσει, να στηρίξει και να ενισχύσει τον εθελοντισμό και παράλληλα να βοηθήσει συμπολίτες που το έχουν ανάγκη.

Εμπορικό Σήμα
Μέσα στο 2015 τα προϊόντα πήραν την κατοχύρωση από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για την Εμπορική Ονομασία, “ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor”, με αριθμό κατάθεσης Ν234060. Η ονομασία της επιχείρησης και των προϊόντων, ήταν ήδη γνωστή από τα πρώτα βήματα. Το όνομα «ΜΠΑΪΡΑΚΙ» δημιουργήθηκε από τον παραγωγό και ιδρυτή του ByRaki flavor, το 2008, όταν ακόμη το προϊόν ήταν σε πειραματικό στάδιο. Επιδιώκοντας να σηκώσει «ΜΠΑΪΡΑΚΙ» στον τομέα της τσικουδιάς, σε συνδυασμό με τις γεύσεις, κατοχύρωσε το όνομα «ByRaki flavor» για την επιχείρηση και «ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor» για τα προϊόντα.

ByRaki flavor 25% vol alc
Λίγους μήνες αργότερα, έκαναν την εμφάνιση τους και 9 διαφορετικές γεύσεις με 25% vol Alc. Έχοντας ως όραμα την αναβάθμιση της τσικουδιάς και των ηδύποτων, ως προϊόντα, προτείνει στην Ελληνική αγορά διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος και Cocktails.

Πιστοποίηση Καινοτομίας
Τέλος του 2016, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, πιστοποίησε την επιχείρηση ByRaki flavor, για την μοναδικότητα και την καινοτομία της στην αγορά της Ελλάδος, με Πιστοποιητικό Υποδείγματος Χρησιμότητας με ΑΡΙΘΜΟ ΠΥΧ: 20160200019. Το ΠΥΧ παρέχει στον κάτοχό του, το αποκλειστικό δικαίωμα να εκμεταλλευτεί την προστατευόμενη εφεύρεση στην Ελλάδα, για όσο χρόνο είναι σε ισχύ. Πρόκειται για δικαίωμα μονοπωλιακής εκμετάλλευσης της εφεύρεσης.

Greek Mark
Η αυθεντικότητα του, ως Ελληνικό προϊόν, πιστοποιείται και επίσημα πλέον, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του Γενικού Χημείου του Κράτους και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Η απονομή του Ελληνικού Σήματος ή Greek Mark πραγματοποιήθηκε στις 5/7/2017 απο το Γενικό Χημείο του Κρατους Ηρακλείου με κωδικό EL-GCSL.17.541.

ByRaki flavor Limited Edition

ByRaki flavor Limited Edition
Το 2017, έχοντας 23 διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων, στην διάθεση του καταναλωτή, με την ονομασία ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor, συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις, με σκοπό να παρουσιάσει κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό. Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, είναι το ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor limited edition, το οποίο έχει και την πιστοποίηση από τον συνεργάτη του, ως Cretan Hands.

Ημερίδα
Τον Οκτώβριο του 2017, το ByRaki flavor, έχοντας την ανάγκη να μεταφέρει τις γνώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα και τα ηδύποτα στο ευρύ κοινό, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορει να τα καταναλώσει και να το απολαύσει, διοργανώνει την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά. Το θέμα της Ημερίδας ήταν “Τσικουδιά… το Νέκταρ της Κρητικής Γης” Απο την Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου.

Από το 2018 το ByRaki flavor στηρίζει τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Κρήτης και από το 2019 συμμετέχουμε ενεργά στο Διοικητικο Συμβούλιο.

Η Ελένη Μενεγάκη στο περίπτερό του ByRaki flavor

Νέα προϊόντα ByRaki flavor 16% vol alc
Αρχές του 2019 παρουσιάστηκε η 25η και η 26η συνταγή ByRaki flavor. Η σειρά των προϊόντων ByRaki flavor εμπλουτίστηκε με την Κρητική Τσικουδιά – Ρακή με γεύση Τριαντάφυλλο και Καφέ.

Blog
Η ομάδα του ByRaki flavor δημιούργησε το Blog.byraki.gr για να ενημερώνει για τις δράσεις, τα νέα κοκτέιλ, την νομοθεσία, τις συνταγές μαγειρικής και άλλα πολλά.

Εκθέσεις
Η συμμετοχή στις Εκθέσεις, με σκοπό την γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων με τους συνεργάτες, είναι σημαντική.

e-shop
Η δημιουργία του e-shop και το ταξίδι της Κρητικής Τσικουδιάς και των ηδύποτων, με γεύση Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο ήταν από τους πρωταρχικούς στόχους. Το 2019 το e-shop ξεκίνησε τις αποστολές σε 41 χώρες του εξωτερικού.

Cretan Gastronomy
Η ομάδα του ByRaki flavor κλήθηκε, από τον Δήμο Ηρακλείου, να εκπροσωπήσει την Κρητική Τσικουδιά – Ρακή στο «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2018 & 2019 / Heraklion Cretan Gastronomy Days 2018 & 2019».

Το ΜΙΚΙΟ
Τον Αύγουστο του 2019 έκανε την εμφάνισή του το ΜΙΚΙΟ της σειράς ByRaki flavor. Πρώτη η ομάδας του ByRaki flavor εμφάνισε στην αγορά της Ελλάδας Κρητική Ρακή – Τσικουδιά σε μπουκάλι 20ml. Το BRF Cretan Tsikoudia 20ml έκανε την εμφάνισή, του με σκοπό να καλύψει αρκετές ανάγκες των συνεργατών μας είτε σε ξενοδοχειακές μονάδες στα mini bar, είτε στον χώρο εστίασης και σε άλλους χώρους.

Greek Breakfast

Greek Breakfast
Το Επιμελητήριο Ξενοδόχων Ελλάδος επέλεξε το ByRaki flavor για να ενσωματωθεί στο “Greek Breakfast” και με επιλεγμένα προϊόντα από τον Chef Στράτο Ιωσηφέλλη συμμετέχει στα Live Cooking Action.

Εξωστρέφεια
Από τις αρχές του 2020 το ByRaki flavor ταξιδεύει εκτός Ελλάδας. Μπορείτε να το βρείτε στην Κύπρο, στην Ολλανδία καθώς και στην Αυστραλία σε συνεργασία με την Dias Imports έχοντας ως έδρα την Μελβούρνη.

Stay Wise
Τον Αύγουστο του 2020 το ByRaki flavor έχοντας ως αξίωμα το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη την κοινωνία και η κοινωνία τις επιχειρήσεις, δεσμεύτηκε από τα πρώτα του βήματα, να ενσωματώσει την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στις πρακτικές του. Το ζήτημα ήταν και είναι ηθικό απέναντι στην κοινωνία.  Παρακολουθώντας το έργο της Wise Greece, πιστεύουμε ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία και έτσι ξεκίνησε μια συνεργασία με στόχο να σηκώσουμε ΜΠΑΪΡΑΚΙ όσο πιο ψηλά μπορούμε για το ευρύτερο κοινό καλό.

Tasting Box
Τον Οκτώβριο του 2020 δημιουργήθηκε το Tasting Box με στόχο την υλοποίηση μιας ξεχωριστής γευσιγνωσίας στον προσωπικό χώρο του αποδέκτη.

MD.net – Διατροφή στη Μεσόγειο
Το ByRaki flavor επιλέχθηκε, αρχές του 2021, επιλέχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, πρώτη από τον Νομό Ηρακλείου και η μία από τις 5 από όλη την Κρήτη στον τομέα της αγροδιατροφής, για την συμμετοχή στο πρόγραμμα MD.net Διατροφή στην Μεσόγειο.

Τα τρία κριτήρια επιλογής ήταν:
1. Καινοτομία σε ό,τι αφορά παραγωγικές μεθόδους και διαδικασίες καθώς και το τελικό προϊόν- προϊόντα.
2. Ιδιαιτερότητα, μοναδικότητα, τοπικότητα του προϊόντος.
3. Επιχειρηματική προοπτική.

Το ByRaki flavor συμμετέχει στο Δίκτυο epaithros με κοινό στόχο και όραμα!
• Την ενίσχυση της τουριστικής προσφοράς
• Τη σύνδεση της έρευνας και γνώσης με την επιχειρηματικότητα
• Την ανάδειξη τοπικών πλεονεκτημάτων και αξιών
• Την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της υπαίθρου
• Τη μετεξέλιξή του σε επιχειρηματικό επιταχυντή

Η ομάδα του ByRaki flavor σε συνεργασία με τις ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και με το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνουν το πρώτο σεμινάριο για το Κρητικό Απόσταγμα (δείτε εδώ) και ακολούθησε το σεμινάριο “Η Τσικουδιά στα cocktails” και η δράση “Cretan Tsikoudia Drink Pairing”.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 άνοιξε το νέο κατάστημα ByRaki flavor Distillery στο Ηράκλειο Κρήτης στην οδό Μενελάου Παρλαμά 107 (δείτε εδώ).

Το ByRaki flavor ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων 100 Mentors, στο The Tipping Point και της Wise Greece έχοντας στόχο της μεταφορά των γνώσεών του.

Η ομάδα του ByRaki flavor εξελίσσεται, δημιουργεί, χωρίς να αντιγράφει, έχει καινοτόμο χαρακτήρα και συνεχίζει να κρατάει ψηλά το δικό της ΜΠΑΪΡΑΚΙ με τα μοναδικά της προϊόντα!

ByRaki flavor team

Share this Post