Υλικά
- 200 γρ. τόνος
- άχυρα
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- 150 γρ. ρακόμελο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- τσάι του βουνού
- μείγμα harisha
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
- πράσινα και κόκκινα πιπέρια
- μαύρο σουσάμι
- κόλιανδρος ξερός
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 κρόκος αυγού
- 70 ml ηλιέλαιο
- 3 αντζούγιες
- 125 γρ. τόνος Αλοννήσου
- λίγο φρέσκο τσίλι
- μερικές σταγόνες λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
- πολύχρωμα ντοματίνια
- μαραθόριζα κομμένη λεπτά
- πράσινα σπαράγγια
- αλάτι και πιπέρι
- χυμός από ½ λεμόνι
- ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΥ
- μπλανσαρισμένος φρέσκος κόλιανδρος
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε τον τόνο να μαριναριστεί στο μείγμα για 1 ½ – 12 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τον τόνο και τον περνάμε από το μείγμα της πανάδας. Σε γουοκ βάζουμε το άχυρο, τοποθετούμε τον παναρισμένο τόνο από πάνω και ανάβουμε φωτιά. Καπακώνουμε και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 9-10 λεπτά. Κόβουμε τον τόνο σε λεπτές φέτες.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε έναν μακρόστενο κάδο με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ. Για καλύτερη υφή μπορούμε να περάσουμε και από σίτα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
Ενώνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τη σαλάτα μας να μαριναριστεί, μέχρι να ολοκληρώσουμε τη συνταγή.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΥ
Χτυπάμε τον κόλιανδρο με το ελαιόλαδο και σουρώνουμε για να πάρουμε το λάδι.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ
Τοποθετούμε τη σάλτσα στο πιάτο, βάζουμε από πάνω τον τόνο και προσθέτουμε τη σαλάτα στο πλάι. Ολοκληρώνουμε με μερικές σταγόνες από το λάδι του κόλιανδρου στο πιάτο μας.
ΒΙΝΤΕΟ:
ΠΗΓΗ: MasterChef Greece, Chef ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ