/ December 30, 2018/

Το site www. Theguardian.com από την Αγγλία κατατάσσει το Ρακόμελο μέσα στα 10 καλύτερα χειμωνιάτικα ποτά.

Γράφουν συγκεκριμένα:

Τι έχει η συνταγή για το Ρακόμελο; Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε κάθε σπίτι υπάρχει μία συνταγή για το Ρακόμελο. Βάση της Ελληνικής νομοθεσίας το Ρακόμελο επιτρέπεται να παράγεται μόνο στην Ελλάδα με πρώτες ύλες την Τσικουδιά ή Ρακή Κρήτης ή Τσίπουρο και μέλι. Το θυμαρίσιο μέλι είναι πρώτο σε επιλογή για ένα γευστικό Ρακόμελο. Στις περισσότερες συνταγές θα βρούμε κανέλα και γαρίφαλο. Το ποσοστό αλκοόλ που έχει το Ρακόμελο είναι από 20% και πάνω.

Το Ρακόμελο μπορούμε να το βρούμε εμφιαλωμένο από πολλές επιχειρήσεις από το 1988 μέχρι σήμερα που ξεκίνησε η βιομηχανική εμφιάλωση μέσω ποτοποιίας.

 To Ρακόμελο συνήθως σερβίρεται ζεστό, αλλά τα τελευταία χρόνια το απολαμβάνουμε και το καλοκαίρι παγωμένο ή με πάγο.

Οι Bartender και οι Chef το  επιλέγουν για τις συνταγές τους.   

Cocktail από το Senaga trading.

CALIMERO FIZZ ΥΛΙΚΑ

• 25ml Rakomelo

• 45ml ουίσκι Bourbon

• 20 ml χυμό λεμονιού

• 20ml χυμό lime

• 20 ml σιρόπι ζάχαρης

• 1 ασπράδι αυγού

Μια συνταγή από τον Chef ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Καπνισμένος Τόνος σε Άχυρα με Vitello Tonnato και Σαλάτα

Share this Post