Quo vadis ByRaki flavor?

ByRaki flavor/ February 13, 2020/ Χωρίς κατηγορία

Η επιχείρηση ByRaki flavor δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2015 με όλες τις νόμιμες διαδικασίες από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες. Από το 2008 με έρευνα και μελέτη στο Κρητικό Απόσταγμα, δημιούργησε συνταγές τόσο για την τσικουδιά, όσο και για τα ηδύποτα. Το Μάρτιο του 2015 παρουσιάστηκαν στο καταναλωτικό κοινό τα προϊόντα Τσικουδιά (38% vol alc), Ρακομελο (20% vol alc), καθώς και άλλες 12 γεύσεις σε μορφή ηδύποτων (17% & 16% vol alc). Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν γεύσεις με πρώτες ύλες από την Ελληνική ύπαιθρο, όπως πορτοκάλι, μαστίχα, ρόδι και άλλες.

Η Τσικουδιά αλλιώς …

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα
Το ByRaki flavor έχοντας αναγνωρίσει ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη την κοινωνία και η κοινωνία τις επιχειρήσεις, δεσμεύτηκε οικειοθελώς, από τα πρώτα του βήματα, να ενσωματώσει την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στις πρακτικές του. Το ζήτημα ήταν και είναι ηθικό απέναντι στην κοινωνία που δραστηριοποιείται. Το ByRaki flavor προσπαθεί εν μέσω κρίσης να σταθεί επάξια σε αυτό τον ορισμό, με οποιοδήποτε τρόπο, και επιδιώκει την κάλυψη όλων των ευθυνών του.

Barcode
Το barcode, από την εταιρεία GS1 barcode, άρχισε να εμφανίζεται στις ετικέτες των προϊόντων, με τα 3 πρώτα νούμερα 521, που αντιστοιχούν σε αλκοολούχα προϊόντα της Ελλάδος. Σκοπός ήταν, τα συστήματα barcode να βελτίωσουν τα logistics της επιχείρησης και των συνεργατών της.

Συνεργασίες με Τοπικούς Φορείς
Οι συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς δεν άργησαν να έρθουν, καθώς η επιχείρηση στάθηκε στο πλάι του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, του Αερολιμένα Ηρακλείου και της Περιφέρεια Κρήτης στο τομέα του τουρισμού, προσφέροντας τα προϊόντα της στους επισκέπτες της Ελλάδας.

Κοινωνική Ευθύνη
Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, η επιχείρηση συνεργάζεται με το Εθελοντικό Σωματείο ATAXTOI, το Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας ) και το Startup Europe Week Greece, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, το 50:50 project και το “The Tipping Point” . Έχοντας ως σκοπό να διαδώσει, να στηρίξει και να ενισχύσει τον εθελοντισμό και παράλληλα να βοηθήσει συμπολίτες που το έχουν ανάγκη.

Εμπορικό Σήμα
Μέσα στο 2015 τα προϊόντα πήραν την κατοχύρωση από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για την Εμπορική Ονομασία, “ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor”, με αριθμό κατάθεσης Ν234060. Η ονομασία της επιχείρησης και των προϊόντων, ήταν ήδη γνωστή από τα πρώτα βήματα. Το όνομα «ΜΠΑΪΡΑΚΙ» δημιουργήθηκε από τον παραγωγό και ιδρυτή του ByRaki flavor, το 2008, όταν ακόμη το προϊόν ήταν σε πειραματικό στάδιο. Επιδιώκοντας να σηκώσει «ΜΠΑΪΡΑΚΙ» στον τομέα της τσικουδιάς, σε συνδυασμό με τις γεύσεις, κατοχύρωσε το όνομα «ByRaki flavor» για την επιχείρηση και «ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor» για τα προϊόντα.

ByRaki flavor 25% vol alc
Λίγους μήνες αργότερα, έκαναν την εμφάνιση τους και 9 διαφορετικές γεύσεις με 25% vol Alc. Έχοντας ως όραμα την αναβάθμιση της τσικουδιάς και των ηδύποτων, ως προϊόντα, προτείνει στην Ελληνική αγορά διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος και Cocktails.

Πιστοποίηση Καινοτομίας
Τέλος του 2016, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, πιστοποίησε την επιχείρηση ByRaki flavor, για την μοναδικότητα και την καινοτομία της στην αγορά της Ελλάδος, με Πιστοποιητικό Υποδείγματος Χρησιμότητας με ΑΡΙΘΜΟ ΠΥΧ: 20160200019. Το ΠΥΧ παρέχει στον κάτοχό του, το αποκλειστικό δικαίωμα να εκμεταλλευτεί την προστατευόμενη εφεύρεση στην Ελλάδα, για όσο χρόνο είναι σε ισχύ. Πρόκειται για δικαίωμα μονοπωλιακής εκμετάλλευσης της εφεύρεσης.

Greek Mark
Η αυθεντικότητα του, ως Ελληνικό προϊόν, πιστοποιείται και επίσημα πλέον, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του Γενικού Χημείου του Κράτους και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Η απονομή του Ελληνικού Σήματος ή Greek Mark πραγματοποιήθηκε στις 5/7/2017 απο το Γενικό Χημείο του Κρατους Ηρακλείου με κωδικό EL-GCSL.17.541.

ByRaki flavor Limited Edition

ByRaki flavor Limited Edition
Το 2017, έχοντας 23 διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων, στην διάθεση του καταναλωτή, με την ονομασία ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor, συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις, με σκοπό να παρουσιάσει κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό. Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, είναι το ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor limited edition, το οποίο έχει και την πιστοποίηση από τον συνεργάτη του, ως Cretan Hands.

Ημερίδα
Τον Οκτώβριο του 2017, το ByRaki flavor, έχοντας την ανάγκη να μεταφέρει τις γνώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα και τα ηδύποτα στο ευρύ κοινό, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορει να τα καταναλώσει και να το απολαύσει, διοργανώνει την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά. Το θέμα της Ημερίδας ήταν “Τσικουδιά… το Νέκταρ της Κρητικής Γης” Απο την Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου.

Η Ελένη Μενεγάκη στο περίπτερό του ByRaki flavor

Νέα προϊόντα ByRaki flavor 16% vol alc
Αρχές του 2019 παρουσιάστηκε η 25η και η 26η συνταγή ByRaki flavor. Η σειρά των προϊόντων ByRaki flavor εμπλουτίστηκε με την Κρητική Τσικουδιά – Ρακή με γεύση Τριαντάφυλλο και Καφέ.

Η ομάδα του ByRaki flavor δημιούργησε το Blog.byraki.gr για να ενημερώνει για τις δράσεις, τα νέα κοκτέιλ, την νομοθεσία, τις συνταγές μαγειρικής και άλλα πολλά.

Εκθέσεις
Η συμμετοχή στις Εκθέσεις, με σκοπό την γνωριμία και την ανταλαγή απόψεων με τους συνεργάτες, είναι σημαντική.

Cretan Gastronomy
Η ομάδα του ByRaki flavor κλήθηκε, από τον Δήμο Ηρακλείου, να εκπροσωπήσει την Κρητική Τσικουδιά – Ρακή στο «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2018 & 2019 / Heraklion Cretan Gastronomy Days 2018 & 2019».

Greek Breakfast

Greek Breakfast
Το Επιμελητήριο Ξενοδόχων Ελλάδος επέλεξε το ByRaki flavor για να ενσωματωθεί στο “Greek Breakfast” και με επιλεγμένα προϊόντα από τον Chef Στράτο Ιωσηφέλλη συμμετέχει στα Live Cooking Action.

Από τις αρχές του 2020 το ByRaki flavor ταξιδεύει στην Αυστραλία σε συνεργασία με την Dias Imports έχοντας ως έδρα την Μελβούρνη.

Τον Αύγουστο του 2020 το ByRaki flavor έχοντας ως αξίωμα το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη την κοινωνία και η κοινωνία τις επιχειρήσεις, δεσμεύτηκε από τα πρώτα του βήματα, να ενσωματώσει την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στις πρακτικές του. Το ζήτημα ήταν και είναι ηθικό απέναντι στην κοινωνία.  Παρακολουθώντας το έργο της Wise Greece, πιστεύουμε ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία και έτσι ξεκίνησε μια συνεργασία με στόχο να σηκώσουμε ΜΠΑΪΡΑΚΙ όσο πιο ψηλά μπορούμε για το ευρύτερο κοινό καλό.

Η ομάδα του ByRaki flavor εξελίσσεται, δημιουργεί, χωρίς να αντιγράφει, έχει καινοτόμο χαρακτήρα και συνεχίζει να κρατάει ψηλά το δικό της ΜΠΑΪΡΑΚΙ με τα μοναδικά της προϊόντα!

ByRaki flavor team

Share this Post